انواع حسابداری

انواع حسابداری

سرفصل‌های اصلی مقاله انواع حسابداری:

  • حسابداری مالی
  • حسابداری دولتی
  • حسابداری مدیریت
  • حسابداری صنعتی
  • حسابداری مالیاتی
  • حسابداری فروشگاهی

انواع حسابداری:

حسابداری نیز مانند سایر رشته‌ها دارای زیرشاخه‌های مختلفی است که هر یک نیازمند تخصص و آموزش مخصوص به خود هستند. انواع حسابداری عبارت‌اند از: حسابداری مالی، حسابداری دولتی، حسابداری مدیریت، حسابداری صنعتی، حسابداری مالیاتی و حسابداری فروشگاهی

حسابداری مالی:

شاخه از علم حسابداری است که به‌حسابداری گزارش نیز معروف است. مهم‌ترین هدف حساب داری مالی تهیه و تنظیم صورت‌های مالی اساسی است.
همه می‌دانیم که مالیات باید در سراسر دنیا محاسبه و بررسی شود تعیین این مالیات و روش‌های آن نیاز به شناخت دقیق سود خالص دارد و این کار امکان‌پذیر نیست مگر با نگه‌داری، بررسی و تنظیم حساب‌های مالی که مقدار سود و زیان را به‌خوبی نشان می‌دهند.

از همین رو دولت‌ها به استفاده کردن از صورت‌های مالی مؤسسات روی آوردند که این صورت‌ها توسط حسابداران مالی تهیه می‌شوند. به‌طورکلی عمده‌ترین استفاده‌کنندگان صورت‌های مالی، بانک‌ها هستند و اعتباردهنده‌ها و بستانکاران نیز از این صورت‎ها استفاده می‌کنند.

حسابداری مالی پایه و اساس فعالیت تمام شرکت‌های معتبر است و هرآن چیزی است که در اکثر شرکت‌ها به‌عنوان فعالیت‌های مشخص ثبت در دفاتر و ارائه گزارش‌ها در دوره‌های مالی شناخته می‌شود.

حسابداری دولتی:

مهم‌ترین وظیفه حسابداری دولتی کنترل و بررسی هزینه‌های دولتی است. از اصلی‌ترین وظایف دولت پیش‌بینی هزینه‌ها و درآمد سالانه خودشان و ارائه آن به مجلس جهت تائید نهایی است.

به همین دلیل آن‌ها مجبور هستند که برای تعیین بودجه از یک سیستم حسابداری مخصوص و دقیق استفاده کنند که در این کار، آن‌ها را یاری کند.

این سیستم حسابداری اصطلاحاً حسابداری دولتی نام دارد.
کنترل بر هزینه‌ها و درآمد دولت‌ها و پیش‌بینی آن‌ها، نیاز به پیدایش و رواج حسابداری جدیدی تحت نام حسابداری دولتی دارد که به‌عنوان رشته‌ای جداگانه شروع به کار کند.

 

حسابداری مدیریت:

وظیفه‌ی اصلی حسابداری مدیریت ارائه گزارش‌ها دقیق و جامع درزمینهٔ قیمت تمام‌شده‌ی محصول، میزان تولید هزینه‌ها و قیمت فروش محصولات و خدمات است.

حسابداری مدیریت همچنین بررسی ظرفیت منابع متعدد مانند ظرفیت تولید تجهیزات را نیز بر عهده دارد. حسابداری مدیریت امروزه یک شاخه‌ی مستقل است که حدوداً در اوایل قرن معاصر شکل‌گرفته است.

 

حسابداری صنعتی:

اولین بار بعد از انقلاب صنعتی اروپا و برای تعیین قیمت تمام‌شده‌ی محصولات تولیدی، اصطلاح حسابداری صنعتی شکل گرفت.
اصلی‌ترین وظیفه‌ی حسابداری صنعتی برآورد کردن هزینه‎ی تمام‌شده‌ی کلیه‎ی عوامل تولیدی است.
حسابداری صنعتی امروزه یکی از کاربردی‌ترین زیرشاخه‌های حسابداری به‌حساب می‌آید.

به دلیل این‌که کشورهای درحال‌توسعه هنوز احتیاج خیلی زیادی به احداث واحدهای صنعتی دارند و با راه‌اندازی این واحدها کسانی که در رشته‌ی حسابداری صنعتی به‌طور تخصصی تحصیل‌کرده‌اند شانس زیادی برای استخدام خواهند داشت.
حسابداری صنعتی با بررسی بهای تمام‌شده برای تولید هر محصول به محاسبه‌ی قیمت فروش بر مبنای هزینه‌های صورت گرفته کمک می‌کند.

 

حسابداری و انواع ان
معرفی انواع روش های حسابداری

حسابداری مالیاتی:

در حسابداری مالیاتی به محاسبه میزان مالیات بر درآمد مؤسسات و قوانین و مقررات مالیاتی پرداخته می‌شود. قوانین مالیاتی در تمام کشورهای جهان موضوعی مهم است و محاسبه مالیات، کاری بسیار دقیق و لازم است.
دانستن نکات زیر برای یک حسابدار مالیاتی بسیار ضروری است:

  • اظهارنامه الکترونیکی مالیات بر عملکرد
  • آموزش ساختار مالیات بر ارزش افزوده
  •  آگاهی به مالیات بر درآمد اجاره و اظهارنامه ملک
  • آماده کردن مدارک به شکل درست جهت ارائه به سازمان‌های زیربط
  • آگاهی به قوانین اعتراض، تجدید نظر و مراجع بالاتر
  • شناختن تکالیف مالیاتی و نحوه تشکیل پرونده

در نهایت فردی که موارد ذکر شده را بدانید و بتواند به شیوه‌ی درستی از آنها استفاده کند، به‌عنوان حسابدار مالیاتی محسوب می‌شود.

 
حسابداری فروشگاهی:

مدیریت فروشگاه‌ها هم مانند هر کسب‌وکاری باید همراه با حساب‌وکتاب‌های دقیق انجام گیرد.
حسابداری فروشگاهی شامل حساب‌وکتاب موجودی اجناس، کنترل حساب‌ها، دریافت و پرداخت،
چک‌ها و رسیدها و … است. آنچه در مدیریت فروشگاه اهمیت دارد؛ سرعت و دقت حساب‌ها بدون حتی کوچک‌ترین معطلی در مقابل مشتریان است.

 


دانلود مقاله حسابداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.