سر فصل های اصلی مقاله حسابداری :
- تعریف حسابداری
- تاریخچه حسابداری
- آشنایی با رشتهی حسابداری
- حسابدار کیست؟
- ویژگیهایی که یک حسابدار باید داشته باشد
- این ده حرفه حسابداری در ایران
- فرصتهای شغلی حسابداری
- رتبه حسابداری در میان مشاغل سخت
- رشته حسابداری
این روزها حسابداری بهعنوان یکی از رشتههای تحصیلی پرطرفدار و کاربری در جامعه محبوبیت زیادی بین جوانان و دانشجویان دارد.محال است وارد کارخانه، شرکت و یا دفتر کاری شوید فردی مرتبط با امور حسابداری و مالی مشاهده نکنید.
علاوه بر این هر کسبوکاری برای موفقیت نیاز به اطلاعات دقیق مالی خود دارد، به همین دلیل حسابداری یکی از مشاغل این ده دار و کاربردی بهحساب میآید.
تعریف لغت حسابداری چیست؟
تعاریف مختلفی برای لغت حسابداری وجود دارد اما آنچه مشخص است حسابداری عبارت است از بررسی دقیق و جزی تمام مراودات مالی یک کسب کار.
حسابداری عامل اصلی بقای هر کسبوکار و حرفهای است. درواقع حسابداری زبان مشترک بین تمامی اشخاص
و حرفهها میباشد که با یکدیگر تعاملات مالی و اقتصادی دارند.
تاریخچه حسابداری:

واژه حسابداری اولین بار توسط پاچیولی در سال 1494 با عنوان تراز و تعادل در حسابها مطرح شد.کتاب پاچیولی منبع اصلی و مهم حسابداری از گذشته تاکنون بهحساب میآید.
آشنایی با رشتهی حسابداری:
همانطور که گفتیم این رشته یکی از مشاغل پرطرفدار در تمامی کشورهاست و همهساله دانشجویان و فارغالتحصیلان بسیاری در این زمینه وارد بازار کار میشوند.رسیدگی به امور مالی هر شرکت از اولین و مهمترین مسائل مدنظر است و ضروری شخصی که امور حسابداری را انجام می دهد در تمامی اصول مربوطه خبره و حرفهای باشد.
درگذشته معمولاً امور حسابداری توسط کسانی صورت میگرفت که رسیدگی به حسابها را بهصورت تجربی آموخته بودند اما بعداً با گسترش کسبوکارها و روی کار آمدن حسابداریهای مدرن این مشاغل به فارغالتحصیلان و اشخاص متخصص این رشته واگذار شد.
در حسابداری فرایندهایی نظیر جمعآوری اطلاعات، ثبت و طبقهبندی کردن اطلاعات و خلاصه کردن آنها وجود دارد و همچنین حسابدار باید کار تنظیم گزارشهای مالی را نیز انجام دهد. حسابدار با انجام دادن این کارها و تنظیم این اطلاعات موجب میشود که افراد مربوط به آن ارگان مانند معاونان و مدیران و یا ناظران مالیاتی بتوانند به این اطلاعات رجوع کنند و از آنها استفاده کنند.
حسابدار کیست؟
به اشخاصی که رسیدگی به امور مالی شرکتها و کسبوکارها را انجام میدهند حسابدار میگویند. درگذشته به این اشخاص “میرزا” میگفتند ، بعدها به آنها” دفتردار “و امروزه آنها را بانام”حسابدار” میشناسیم.
هر فارغالتحصیل رشته حسابداری یک حسابدار تلقی میشود و علاوه برگذراندن دروس دانشگاهی و تئوری نیاز است تا با کسب تجربه درزمینهٔ های مختلف حسابداری بر اعتبار و دانش کاری خود نیز بیفزاید.
ویژگیهایی که یک حسابدار باید داشته باشد:
در وهله باید بگویم که علاقه به ریاضیات حرف اول را در این حرفه میزند اگر جزو کسانی هستید که از ریاضی فرار هستید توصیه میکنم اصلاً به دنبال این رشته و شغل نروید.البته علاقه به ریاضیات شاید 70 درصد ماجرا باشد.یک حسابدار باید به اصول نگارش و کار با نرمافزارهای حسابداری و انواع روش مای محاسبات نیز آشنا باشد.
حسابداری شغلی است که میتواند برای شما درگیریهای ذهنی زیادی به وجود آورد. معمولاً کسانی که حسابدار یک شرکت هستند، حتی در تعطیلات نیز نمیتوانند بیخیال امور مالی و حسابداری شرکت خود شوند البته هدف ما بررسی تمام جنبه مای خوب و بد این رشته است و قطعاً زمانی که شخصی به شغلی علاقه داشته باشد حتی تمام سختی مای آن نیز در نظر او شیرین است.
ویژگیهای حسابداران کدام است؟
برخی از اصلیترین ویژگیهایی که یک حسابدار باید داشته باشد به شرح زیر است:
- ذهنیتی منظم و منطقی
- باپشتکار، متمرکز و دقیق
- دارای اعتمادبهنفس و روحیه درستکاری
- علاقهمند به کسب دانش و بهروز بودن
آینده حرفه ای در ایران:
پیشبینیها نشان میدهند که رشته حسابداری هم چنان دارای این ده روشن و خوبی است زیرا در تمامی مشاغل از کوچکترین تا بزرگترین آنها نیاز به یک حسابدار در قلب مجموعه احساس میشود.بهطوریکه نبود آن باعث بروز برخی مشکلات جدی خواهد شد.
بهعنوانمثال یک کارخانه را در نظر بگیرید. در یک کارخانه این حسابدار و یا گروه حسابرسی است که مشخص میکند هزینهها و درآمدها چقدر بوده و درواقع این حسابدار است که ورودی و خروجی مای کارخانه را مشخص میکند و گزارش آنها را ارائه میدهد.
حال اگر مدیران و صاحبان مشاغل اطلاع دقیقی از امور مالی و حسابداری خود نداشته باشند و از سود و ضرر ماهیانه خود غافل شوند ممکن است کسبوکارشان با مشکلات جدی روبهرو شود و حتی گاهی سبب ورشکستگی آنها نیز بشود.
به دلیل اینکه امورحسابرسی رفتهرفته الکترونیکی میشوند و بهکاررفته افراد غیرمتخصص در این زمینه روزبهروز غیرممکنتر خواهد شد. به همین دلیل آینده این شغل+ در سراسر دنیا و بهخصوص در ایران که یک کشور درحالتوسعه است بسیار خوب پیشبینیشده است.
رتبه حسابداری در میان مشاغل سخت:
این حرفه رتبه پنجم را در بین مشاغل سخت دارد، اگر حساسیت کار حسابدار بهاندازهی یک پزشک یا خلبان نباشد قطعاً کمتر از آنها نیز نیست.اطمینان از وضعیت مالی هر کسبوکار لازمهی بقای آن است.
رشته حسابداری:
طبق روال همیشگی معمولاً افراد رشته و دانشگاه محل تحصیل خود را بر اساس رتبه نهایی که در آزمون ورودی دانشگاه کسب میکنند انتخاب میکنند، بدون اینکه بررسیهای دقیق و لازم را در مورد رشته تحصیلی و آینده کاری خود داشته باشند.
پیشنهاد دیجی باربری به شما این است که ، اگر فردی منظم و دقیق، با حسابوکتاب و دارای ذهنیتی تحلیلگر هستید، این رشته مناسب فردی همچون شماست. همانطور که از گذشته تا به امروز حسابداری اساس تصمیمات مالی و این ده هر کسبوکاری بوده، امروزه نیز با گسترش فنّاوریهای جدید مانند AI و IOT و افزایش نیاز بازار کار به فردی که از تخصص و دانش کافی در حسابداری برخوردار باشد بیشازپیش نیاز است.